Po prvi puta svijet je ugledao naš Crni pinot i Syrah. Dvije sorte koje su dosta rijetke u Istri i koje smo do sada upotrijebili kao izvrsne partnere u našoj kupaži Terre Bianche Cuvee Rouge, konačno su doživjele trenutak, kada su loze dozrelile i počele davati ozbiljna vina, a dogodila se i izuzetna godina. 2011 bila je topla i suha i ovi crnjaci nakupili su snagu i dubinu. Premijerno smo vina predstavili na degustaciji u Enoteci Istriana u Puli, a potom i u Wine baru Jadranka u Zagrebu, te na radionici vinskog festivala vino.com.
Značajno je da je Syrah Contarini Riserva 2011 zapravo još na proljeće na Vinistri dobio zlatnu medalju i proglašen najboljim Syrahom u Istri, a tada je bio još beba iz bačve, jer to smo vino flaširali tek u rujnu. Pinot Noir Contarini Riserva 2011 izazvao je kod publike divljenje poput Syraha, što nas ispunjava velikim zadovoljstvom.
Uz nove crnjake predstavili smo i novo izdanje povijesno najpoznatijeg brenda -Cabernet Sauvignon Contarini. No ta nova iz 2011 je ponešto snažnija jer je godina pružila izniman materijal, a Moreno ga prepoznao. Već su vinski znalci poput Željka Suhadolnika primijetili, “da je to možda najbolji cab koji je Moreno ikada napravio”.