Posjetitelji su, uz naše poznate etikete, imali priliku kušati i vina koja još nisu izašla iz našeg podruma. Radionicu je moderirao vinski publicist Željko Garmaz, a vina je predstavio Moreno Degrassi.

Najprije su se kušala vina iz linije Terre Bianche, čiju bazu čini malvazija uz sauvignon blanc, chardonnay i viognier – sortiment je uvijek isti, a omjeri variraju ovisno o godinama.

Prvo je na redu bilo iznimno kompleksno vino - Degrassi Terre Bianche Cuvee Blanc Riserva 2015, koje krasi izuzetna dubina i dugo finale.

Slijedila su dva specijala – Terre Bianche Limited edition 1 i Terre Bianche Limited edition 2. Radi se o dva vina jedinstvena po svojoj harmoničnoj punoći okusa. Vino je nastalo od pažljivo izabranih grozdova s odabranih trsova, dijelom prosušenih bobica grožđa više godišta koje se dugo njegovalo u hrastovim bačvicama. Ova vina, koja su se godinama iščekivala, spoj su najvrjednijih pozicija vinograda u dobrim godinama, kao i cjelokupnog rada, znanja, iskustva i velike posvećenosti vinogradu i vinu. Naravno, uz vrijeme potrebno da se postigne njegova puna zrelost.

Uslijedila je čudesna kupaža Degrassi Passito 2011, berba prosušenih bobica, čije su količine ekskluzivne i ograničene i koja se puni u najmanje bočice.

Linija crnih vina naše vinarije predstavljena je uz vina: Cabernet franc Contarini Riserva 2012, Syrah Contarini Riserva 2012 i Pinot crni Contarini Riserva iz 2016. godine.

Za sam kraj slijedilo je iznenađenje, predstavljena je raritetna crvena kupaža Terre Bianche Cuvée Rouge Limited Edition iz 2008. godine. Zbog njegove iznimne koncentracije i kompleksnosti, vinu je trebalo deset godina njegovanja da se postigne maksimalna točka zrelosti. Zbog jako ograničene količine ovog vina, u njemu su dosad uživali samo rijetki posjetioci našeg podruma.

Našu posvećenost vinu i stvaranju prirodnih, jednostavnih i izražajnih vina, izvrsno je prihvatila domaća i strana publika, među kojom se nalazilo i nekoliko ocjenjivača Decanter World Wine Awardsa.