Moreno Degrassi i vina Degrassi bili su dio eksluzivne vinske večere „Dašak Istre u Boškincu“ koja se održala 6. lipnja, u prekrasnom boutique hotelu, restoranu i vinariji na Pagu.

U restoranu koji je krajem veljače dobio Michelinovu zvjezdicu, chef Matija Bregeš je predstavio 8 slijedova sparenih s probranim etiketama Morena Degrassija, Ivice Matoševića i Gianfranca Kozlovića. 

Večera je započela uz piće dobrodošlice te pozdravne riječi kroz koje je Boris Šuljić istaknuo kako se ovom večerom, osim predstavljanja novog menija, slavi i nedavno dobivena Michelinova zvjezdica te prijateljstvo s vinarima koji su, baš kao i Boškinac, svoju karijeru započeli prije dvadesetak godina. 

Vino Degrassi Viogner iz 2014 predstavljeno je u prvom slijedu uz jelo naziva Škamp dok je Degrassi Terre Bianche Rouge 2009 sljubljen s janjećim fileom u spoju s borovnicama i hrskavom janjećom potrbušinom uz kremu od graška i mente, kiseljenu mrkvu te emulziju od borovih iglica.

Autor fotografije: Boškinac, Facebook