Zanimljivo je da Istra ima više izrazito različitih vrsta zemlje, a naši se vinogradi prostiru na dvije najpoznatije: na bijeloj zemlji, te na istarskoj crvenici. Obje su izrazito bogate mineralima što se i ogleda u našim vinima.
Područje Bujštine može se podičiti s najvrijednijim položajima za uzgoj vinove loze u Istri. Tu, na blagim, osunčanim brežuljcima između Buja i Brtonigle smjestili su se vinogradi Degrassi.

Svi imperatori koji su vladali ovim prostorima, pili su na svojim dvorovima vina upravo s tih položaja. Naši su položaji bili poznati i Rimljanima, cijenjeni u Veneciji, gdje ni bečki dvor nije bio iznimka. Ne zaboravimo da je na koncu i u bivšoj državi zadrugarski PIK Umag ovdje proizvodio svoju „čuvenu Malvaziju“i "čuveni Merlot"

Velika pažnja polaže se na rad u vinogradu, osobito na grozdove - naša „materija prima“. Ključan je niski prinos po trsu, u cilju postizanja što veće kvalitete i intenziteta već na samoj lozi. Čitav niz godina svo grožđe za naša vina isključivo proizvodimo sami. Berba se obavlja ručno. Vinogradi se prostiru na 25 ha, loze su različite starosti, što osigurava kontinuitet, zdravlje trsova i grožđa te usklađenu aromatiku.